Door de oorzaak van klachten weg te nemen in plaats van symptomen te bestrijden ondersteun je het zelfgenezend vermogen van je lichaam. In de analyse van jouw gezondheid en de voorgestelde interventies combineer ik oosterse en westerse geneeswijzen op het gebied van voeding, suppletie en leefstijl. Altijd holistisch, altijd persoonlijk en altijd passend binnen jouw mogelijkheden.

Voor leef-tijd vol energie

Ayurveda

Ayurveda, een integrale Indiase geneeswijze, zet gezondheid aan de basis van een gelukkig bestaan. Wat nodig is om lang gezond te leven verschilt per persoon. Mijn interventies zijn daarom altijd op maat en richten zich op jou als individu, binnen je omgeving. Uitgangspunt is dat vijf basis elementen (aarde, water, vuur, lucht en ether) in balans moeten zijn om ziekte te voorkomen. Deze elementen gebruiken we ook om het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam te ondersteunen en de balans weer te herstellen. Behandelingen zijn holistisch en omvatten voeding, ademhaling, suppletie, massage, beweging, meditatie en andere leefstijl tools.

Dat lichaam en brein continue met elkaar in verbinding staan en een holistische benadering van gezondheid dus cruciaal is, wordt nu ook door wetenschappelijk onderzoek onderschreven. Net als het belang van een gezond metabolisme en microbioom (in Ayurveda: agni).

Orthomoleculaire therapie

Ook in de orthomoleculaire geneeskunde gaat het om de juiste balans van voedingsstoffen voor een specifiek persoon (orthos betekent ‘juist, recht’). We onderzoeken welke nutriënten jij nodig hebt om energiek en vrolijk door het leven te gaan. Nu en op de lange termijn.

De oorzaak van zowel mentale als fysieke klachten ligt in een niet optimaal verloop van biochemische processen in je lichaam, als gevolg van een tekort aan nutriënten. Een tekort ontstaat door beperkte inname, bijvoorbeeld bij verkeerde voeding en omdat onze hedendaagse voeding onvoldoende micronutriënten voor een optimale gezondheid bevat. Daarnaast kan een tekort het gevolg zijn van een verhoogde behoefte, bijvoorbeeld door sport, stress, slaaptekort, medicijngebruik en andere omgevingsfactoren. 

Wanneer je de juiste voedingsstoffen in de voor jou juiste verhouding inneemt, er voor zorgt dat deze goed worden opgenomen en afvalstoffen worden afgevoerd, kunnen biochemische processen weer optimaal functioneren. Je lichaam kan zichzelf dan herstellen. 

Orthomoleculaire therapie is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van voeding en leefstijl.

(Bloed) onderzoek

Om de oorzaak van klachten te achterhalen maak ik, indien nodig, gebruik van laboratorium onderzoek. Zoals ontlasting, of bloed-onderzoek bij darmproblemen of intoleranties. Ik heb hiervoor samenwerkings- overeenkomsten met gespecialiseerde laboratoria afgesloten.

Voor de with Livity Health Boost maak ik gebruik van een EMB (energetisch morfologisch bloedonderzoek) – test, via een vingerprik. Er wordt zowel regulier als complementair onderzoek gedaan om tekorten en systeemverstoringen in jouw lichaam op te sporen. Zo meet de test bloedplaatjes, hemoglobine, rode – en witte bloedcellen (hematologie), maar ook vitaminen- en mineralen tekorten, darmverstoringen, intoleranties, toxische belasting en de balans van hormonen en neurotransmitters via de energetische test. Een zeer toegankelijke gezondheidscheck!

Disclaimer: de EMB-Test® vervangt niet de diagnostiek en verzorging van de reguliere gezondheidszorg, maar valt onder ‘natuurgerichte geneeswijzen’